05 de juny 2020

Intro: Apple iPhone SE (2nd generation) 2020 – A2275


Apple iPhone SE (2020) va ser presentat el 15 d'abril de 2020, una nova versió del que va ser presentat l'any 2016, Amb panell IPS de 4.7 polzades, ara que la majoria dels mòbils són de 6.3 polzades o més, però que ho fa més adaptable a la mà, sobretot en mans petites. Ens trobem a l'exterior amb una pantalla de cristall, vores d'alumini i la part posterior també de cristall.

Amb aquest telèfon intel·ligent tornem a l'estètica que Apple mantenia fins a l'any 2018, es nota amb la menor superfície per a la pantalla, no disposa del ja típic notch, amb el que la pantalla no aprofita la part superior, ni la inferior. Ve amb el sistema operatiu iOS 13 i tindrà actualització a la nova versió quan estigui disponible, l'única novetat és el xip que porta integrat i les millores que fan possible aquest potent motor. Només porta una càmera a la part posterior trencant amb la tendència actual de portar dues o més.







iPhone SE està dotat amb el Xip A13 Bionic, el mateix cervell de l'iPhone 11 Pro, fet amb un procés de 7 nm+, un SoC basat en ARM de 64-bit, un motor de 8 nuclis i 8.500 milions de transistors. La CPU consta de 6 nuclis, 4 nuclis d'estalvi d'energia (efficiency cores) anomenats Thunder i dos nuclis d'alta potència que funcionen a 2.65 GHz anomenats Lightning. La GPU també millora, aquesta unitat gràfica consta de quatre nuclis, en teoria amb un 20% més de rendiment i un consum d'energia d'un 40% menys. La unitat neural consta de vuit nuclis, com l'anterior, però amb un 15% d'eficiència, un consum d'un 20% menys, aquest darrer component s'ocupa en bona part de les capacitats fotogràfiques, treballa la tecnologia Deep Fusion per donar rendiment amb la intel·ligència artificial i l'aprenentatge.

Aquest processador va aparèixer el 10 de setembre de 2019 amb els models iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max. No està preparat per a xarxes 5G, ni s'espera que ho estigui amb les actualitzacions, per això caldrà esperar a futurs models en què segurament serà present Qualcomm ara que ja han resolt una important batalla legal.

Seguim amb el xip a13 Bionic, ja que és el més destacat d'aquest telèfon intel·ligent i destaquen les millores a la càmera. El sistema de càmera avançat inclou el mode Retrat, que difumina el fons i ressalta al protagonista fins i tot quan fas selfis. Permet control de profunditat podent regular el nivell de difuminat fins i tot després de fer la foto. Per a il·luminar els retrats pots triar entre sis efectes d'estudi, ajustar la intensitat de la il·luminació i aconseguir que el subjecte brilli amb llum pròpia. El vídeo és de 4K, una definició quatre vegades major que el format 1080p HD. Amb QuickTake quan fas una foto pots passar a que sigui un vídeo amb tan sols mantenir premut el disparador, així no has de sortir del mode foto per a fer un vídeo.





Apple no precisa d'una RAM molt alta, amb 3GB de RAM té suficient per a funcionar bé, no com altres fabricants que arriben a tenir 16GB de RAM o més, quant a l'emmagatzematge sempre juguen molt alt amb models de 64, 128 i 256 GB, però sense ranura d'expansió, encara que alguns la notaran a faltar, però amb tant d'espai per a emmagatzemar no és que faci molta falta.

És resistent a l'aigua, aguanta fins a un metre de profunditat durant 30 minuts, també suporta esquitxades i la pols. No és per a busseig precisament, però estarà a resguard de moltes distraccions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opina sobre este móvil, plantea saber tus dudas y intentaremos resolverlas.